SYSWIND Szakmai reggeli – 2024.01.26.

A Syswind Kft. a rendezvényen bemutatta, hogyan valósítható meg az IT innováció a dinamikusan fejlődő vállalatok számára.

2024. január 26-án került megrendezésre a Syswind Szakmai Reggeli rendezvénye a Cisco Systems Magyarország központjában.

 

„Egy beszélgetős, informatív rendezvényt terveztünk létrehozni, azzal céllal, hogy közérthető nyelven, nem konferencia stílusban megmutassunk olyan lehetőségeket, amik megkönnyíthetik a szervezetek informatikai működését.” – mondta a Syswind marketing vezetője, Pálinkás Ferenc.

SYSWIND Szakmai Reggeli - 20240126 - Fritz Levete - Cisco Meraki
SYSWIND Szakmai Reggeli - 20240126 - Fritz Levete - Cisco Meraki

A rendezvény témájának sarok pontja ezáltal az MSP konstrukció volt, ami biztosítani tudja iparágtól függetlenül azokat az infrastrukturális alapokat, amikkel az szervezetek akadálymentesen tudnak fejlesztéseket, technológiai innovációt megvalósítani. A reggelit követő első szakaszban Fritz Levente, a Cisco rendszermérnöke mutatta be a Cisco Meraki platformot. Szó esett az üzleti koncepció mellet a termékek Cisco portfólión belüli nagy szerepéről, ami mutatja azt is, miért annyira népszerű a megoldás világszerte. A felhővezérelt platformban rejlő automatizmusok, a rugalmasság és skálázhatóság, a Meraki Marketplace-en rendelkezésre álló alkalmazások nagy száma a hazai vállalkozások számára is vonzó, mint ezt már a BioTechUSA-cégcsoport fejlesztéseinél bizonyították.

A második előadás, amit Csordás Szilárd, a Cisco IT biztonsági szakértője prezentált a kibervédelemről. Ebben a szakaszban a jelenlevők elméleti és valódi példákban illusztrálva tudhatták meg, hogyan tudják megvédeni a szervezetek a felhasználóikat, eszközeiket, hálózatukat a kiberfenyegetésektől. Szilárd azt is bemutatta, hogyan lehet megfelelni a NIS2 irányelveinek a Cisco XDR segítségével, és mik azok a tudatossági extrák, amik a kibervédelmi rendszeren felül adhatnak védelmet a kritikus helyzetekben.

Végül a megvalósítást támogató MSP témakörrel Király András a Syswind ügyvezetője zárta a szakmai reggelit. Az előadásban összegyűjtötte azokat az előnyöket, amik a klasszikus beszerzéssel szemben előnyöket jelenthetnek a különböző méretű és pénzügyi hátterű vállalkozásoknak. . A résztvevők által az előadás végén kitöltött kérdőívek eredményei is mutatják, hogy egyértelmű előnyt jelenthet számukra – ügyfélmérettől függetlenül – az MSP szolgáltatás. A klasszikus vásárlás és saját szakemberes üzemeltetéssel szembeni két nagy előnye, hogy nem igényel nagy összegű kezdeti beruházást és nem szükséges az üzemeltetéshez drágán elérhető szakemberek alkalmazása.

„Az igazán hatékony MSP szolgáltatás egy különleges elegye a tartósbérletnek és a távoli üzemeltetésnek. A két szolgáltatás együttesen ki tudja húzni a klasszikus IT üzemeltetés méregfogát és ezzel szabad utat nyit a kompromisszumoktól mentes fejlődésnek.” – zárta az előadást Király András.

 

Az előadások végén az érdeklődök választ kaptak a legkülönfélébb szakmai kérdéseikre a szakértőktől, és a Cisco Techtorial UNPLUGGED magyar nyelvű, élő webinárokra is meginvitálták a közönséget.

LETÖLTÉS

A rendezvényen bemutatott prezentációk letölthetők:

KÉRJ SZAKMAI KONZULTÁCIÓT SZAKÉRTŐINKTŐL!

Szaktanácsadással segítjük infrastruktúrafejlesztési döntéseidet. Informatikus mérnökeink évtizedes tapasztalattal várják elképzeléseidet. Garantáljuk, hogy csak és kizárólag megbízható, élvonalbeli technológiákat javasolunk. Megoldásunkkal Te is költséghatékonyan üzemeltetheted informatikai infrastruktúrád.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK