A HP MANAGED LASERJET NYOMTATÓK ELHOZTÁK A MAXIMÁLIS RUGALMASSÁGOT

„Az előnye, hogy nincs hátránya.” Nyomtatási szolgáltatásokért felelős szakértőnk válasza arra kérdésre, hogy miért HP.
MIRŐL LESZ SZÓ A BLOGBAN?

IT tanácsadás, irodai nyomtatás, MSP

IRODAI NYOMTATÁS MENEDZSELT SZOLGÁLTATÁSKÉNT

A Syswind Kft. tanácsadóként és szolgáltatóként az innovatív infrastruktúra megoldások megvalósítására fókuszált az elmúlt években. Az IT világában egyre inkább terjedő trendeknek is eleget téve tavaly a biztonságos és rugalmas nyomtatási szolgáltatások is bekerültek a portfolióba.

Rövid riportunk Hosszú Dáviddal, nyomtatási szakértőnkkel

SYSWIND - Hosszú Dávid
  • PF: Miért éppen a HP-val kezdtünk bele a menedzselt nyomtatásba?
  • HD: Valójában nem a HP-val kezdtünk bele, mert ezt megelőzően más márkákat is megismertünk, és próbáltunk hasonló szolgáltatásokat adni. Az igazság, hogy a HP-val tudtuk megvalósítani azt, amit a kezdetekben is szerettünk volna.

 

  • PF: Mi volt a cél, mit takar a menedzselt nyomtatási szolgáltatás?
  • HD: Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan teljes körű szolgáltatást legyünk képesek nyújtani, ami rugalmasan skálázható, az igényeknek maximálisan megfelelő megoldást biztosít üzleti partnereinknek.

 

  • PF: Ez miben különbözik a más nyomtatási szolgáltatásoktól?
  • HD: Első körben abban, hogy az ügyfeleinknek nem kell megvásárolni a berendezéseket, de nem is kell 3 éves szerződést kötni bérletre. A szolgáltatás elérhető határozatlan idejű tartós bérleti formában is, ahol a garantált minimum 3 hónap. Tehát ha a szolgáltatás nem válik be, akkor nem kötelező éveken át fizetni és kényszerűségből használni.

 

  • PF: Ezért lett a HP a szolgáltatás alapja?
  • HD: Nem csak ezért, de kétségkívül a HP vállalati, menedzselt LaserJet portfóliójával a legkönnyebb megvalósítani. Egyrészt a nyomtatókat egy héten belül pontosan olyan egyedi konfigurációban tudjuk biztosítani, amilyet az ügyfél igényel. Másrészt az eszközök olyan technológiákat rejtenek magukban, és olyan ügyfél élményt adnak, amiket nem akarnak 3 hónap után visszaadni. Persze egy szolgáltatás tartalma és a minősége is meghatározó abban, hogy hosszú távon ragaszkodnak hozzá, vagy hónapok után felmondják.

 

  • PF: Azt mondod, hogy a HP műszakilag jó, de a szolgáltatás részleteiben rejlik a bérlet sikere?
  • HD: Úgy mondanám, hogy a határozatlan idejű csomag sikeressége nem a 3 hónapos lemondhatóságon múlik, hanem a lehetőségen, hogy elérhető rövid távra is egy nyomtató. Persze a legtöbben a hosszútávú flotta kezelést tekintik előnynek. A dinamikusan fejlődő vállalkozásoknál pedig a licenceléssel történő sebességnövelés vagy a számtalan kiegészítő, mint például az irattűzés utólagos szerződésbe vonása a vonzó. Van, aki az egyedülálló kibervédelmi tulajdonságai miatt választja a HP-t, de a visszajelzések szerint olyan apróságokat is kedvelnek a felhasználók, amik maximálisan támogatják a költségek visszafogását.

 

  • PF: Mint például?
  • HD: A HP eredeti tonerekkel nem csak kifogástalan a nyomat minősége, de sokkal többet is lehet vele nyomtatni, sőt a gép jelzi, ha valaki idő előtt szeretne tonert cserélni. Ezen felül számtalan olyan karbantartási és használati infóval lát el bennünket, amivel optimalizálni tudunk a flottán. A berendezés által adott rendszerüzenetekből tudjuk, hogy mikor és mit kell vinnünk, hogy az üzemeltetés folyamatos maradjon.

 

  • PF: Akkor a HP berendezések menedzselhetősége a titok?
  • HD: Nincs titok, ha egymás mellé rakunk 5 műszakilag hasonló, különböző márkájú berendezést, bekapcsoljuk, nyomtatunk, akkor máris láthatók a különbségek. A valós reakcióidők, a sebességek, a nyomatminőség pedig korrelálnak a többi funkcióval, távoli menedzselési és hibaelhárítási lehetőséggel. Azt a menedzselhetőségi szintet, amit a HP-val el tudunk érni, azt senki nem kínálja, főleg nem ezen az áron és ennyi idő alatt.

 

  • PF: Akkor ez azt jelenti, hogy gyorsak és olcsók vagyunk?
  • HD: A szolgáltatás, ami egyedi gépek szállítását és üzemeltetését illeti, abban gyorsak vagyunk. Az, hogy valami olcsó, relatív. Az, hogy valami éveken keresztül ugyan annyiba kerül, inkább a tervezhetőség tekintetében előny. Az árat a felhasználónak kell megítélni, hogy számára megéri vagy sem. Ettől persze lehet valami drága is, de szerintem egy mindig működő vállalati A4 nyomtatóért, hosszú távon, havonta 20EUR-t fizetni, 0,005 EUR lapnyomtatási díjjal, az nem a drága kategória.

 

  • PF: Árak! Hogyan alakul az árképzés?
  • HD: Mint említettem van határozatlan és határozott idejű 12,24,36 hónapos bérlet is. Van korlátlan használatú fix díjas, és az előbb említett havi díj és klikkdíj, azaz nyomatköltség alapú konstrukció. A kopóanyag- és tonerutánpótlás minden csomagban díjmentes a kiszállítással együtt. Az üzembe helyezésnek és felhasználói képzésnek van egy nagyságrendi 80-100 EUR díja eszközönként vagy helyszínenként.

 

  • PF: Árlista van?
  • HD: Nincs, mert ezek egyedileg összeállított gépek, amiket rendkívül sok opcióval és szerződési konstrukcióban tudunk rendelkezésre bocsátani. Továbbá az ügyfeleink sem nyomtatási szakértők, ezért egy rövid konzultációt követően adunk egyedi ajánlatot az igényeknek megfelelő eszközökre.

 

  • PF: Milyen lehetőségek merülnek fel abban az esetben, ha valaki szeretne meggyőződni arról, hogy az ajánlott eszközök valóban megfelelnek az elvárásainak?
  • HD: Abban az esetben, ha flotta felhasználásra kérnek ajánlatot, tudunk biztosítani egy demóeszközt, amit ideiglenesen üzembe helyezünk és a kívánt ellenőrzések, tesztek elvégezhetők.

 

  • PF: Végül mi a teendő, ha valaki fontolóra venné a menedzselt nyomtatás lehetőségét?
  • HD: Weboldalunkon, emailben vagy telefonszámainkon keresztül vagyunk elérhetők. Ha az igények ismertek, akkor várjuk azokat, rövid időn belül mindenkinek visszajelzünk.

ÖSSZEFOGLALÁS

A menedzselt nyomtatási szolgáltatás azon vállalkozások számára ideális, ahol a nyomtatás folyamatos elérhetősége kritikus, és az operatív költség konstrukció és a távoli üzemeltetés előnyös lehet. A HP által képviselt magas műszaki minőség és kiberbiztonság értelemszerűen iparágtól függetlenül minden felhasználónak ajánlott.

Hosszú Dávid szakértőnk közvetlen elérhetősége:

+36 30 200 4531 | david.hosszu@syswind.hu

KÉRJ SZAKMAI KONZULTÁCIÓT SZAKÉRTŐINKTŐL!

Szaktanácsadással segítjük infrastruktúrafejlesztési döntéseidet. Informatikus mérnökeink évtizedes tapasztalattal várják elképzeléseidet. Garantáljuk, hogy csak és kizárólag megbízható, élvonalbeli technológiákat javasolunk. Megoldásunkkal Te is költséghatékonyan üzemeltetheted informatikai infrastruktúrád.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK