NYOMTASS BIZTONSÁGBAN!

A kiberbűnözés sokoldalú. A hálózati és végponti eszközök között az egyik legvédtelenebb eszközök a nyomtatók, multifunkciós dokumentumkezelők. A HP Wolf Security megoldása más megvilágításba helyzeti a problémát.
MIRŐL LESZ SZÓ A BLOGBAN?

HP Managed Print Services, nyomtatóparkbérlés, biztonságos nyomtatás

HP Managed Print Service partner lettünk!

Hogy kerül a nyomtatás egy IT infrastruktúra / kiberbiztonsági tanácsadó cég szolgáltatásai közé? Úgy, hogy a nyomtatás komoly biztonsági kérdéseket vet fel. A hálózati nyomtatók rendkívül sérülékenyek, mivel a legtöbb vállalti eszközt telefonnal, USB meghajtón, ad-hoc nyomtatóként és alap esetben hálózati eszközként is munkára lehet bírni. Ha az eszköz nem rendelkezik megfelelő védettséggel, akkor pedig nem csak legitim feladatokkal tudjuk megbízni. És ez a piacon kapható legtöbb nyomtató esetében óriási kockázatot jelent.

 

A HP WOLF Security egy olyan integrált hardver megoldás, ami megakadályozza, hogy a nyomtató bármilyen módon kompromittálódjon. Rendkívül egyszerű, de annál nagyszerűbb módszerekkel védi a HP vállalati nyomtatóeszközöket.

HP Sure Start

Ellenőrzi a BIOS-kódot, és ha feltörték, újraindítja az eszközt egy biztonságos, nem kompromittálható másolattal.

Engedélyezési lista

Az indítás során ellenőrzi a firmware-t, hogy a HP digitálisan aláírta-e annak hitelesítési kódját.

HP JetAdvantage Security Manager

Az újraindítás után ellenőrzi az eszköz biztonsági beállításait, és kijavítja az esetlegesen érintetteket.

HP Connection Inspector

Felügyeli a kimenő hálózati kapcsolatokat, hogy megállíthassa a gyanús kérelmeket és megakadályozhassa a kártékony programokat.

Futásidejű behatolásészlelés

Folyamatosan figyelemmel kíséri a memóriaaktivitást, hogy észlelje és leállítsa a támadásokat.

MENEDZSELT BÉRLETI KONSTRUKCIÓ

A másik nyomós okunk a partnerségre, hogy a HP Managed eszközei nem érhetők el webshopokból, ezeket a berendezéseket költséghatékony bérleti és üzemeltetési koncepcióba ágyazták be. Ennek a lényege, hogy az adott HP MPS partner felügyeli az eszköz távolról, kellékanyagokat biztosít hozzá, és leveszi a nyomtatással kapcsolatos terheket – a legtöbb esetben – az IT adminisztráció válláról.

A bérleti konstrukció is rendkívül egyszerű. A felhasználó dönthet hosszú távú bérletről, vagy használhatja csak időszakos nyomtatáshoz. A felhasználás lehet klikkdíj alapú vagy korlátlan felhasználású. Az előbbinél egy csekély havi díj mellett egy rendkívül meggyőző oldalnyomtatási díjat kell fizetni, míg utóbbinál csak egy, minden hónapban azonos díjat kell kifizetni.

 

A szolgáltatás előnye, hogy minden kellékanyagot a HP MPS partner biztosít, ami a SYSWIND esetében teljesen díjmentesen kerül a felhasználóhoz. Tehát semmiért nem kell kihívni bennünket, mert az automatikusan kiszállítjuk még mielőtt kifogyna, elkopna az adott kellék- vagy kopóanyag. Természetesen a felhasználó rendszeresen kap jelentéseket a nyomtatóparkról, amiket maga is ellenőrizhet.

 

Sőt a dokumentumkezeléshez a HP saját szoftverein felül a PaperCut megoldását is opcionálisan biztosítjuk, de akár kártyás hozzáférést is megvalósíthatunk a nyomtatási eszközökhöz.

 

A HP létrehozott egy konfigurációs oldalt is a tapasztalt felhasználóknak (https://buildmyprinter.hp.com/), de természetesen az MPS partnerek segítenek az ideális eszköz kiválasztásában. Részünkről egy konzultációt javasolunk a pontosabb igényfelmérés érdekében minden érdeklődőnek.

 

ÖSSZEFOGLALÁS

Ha nyomtatópark konszolidáció előtt állsz, vagy csak szeretnél hatékonyabb nyomtatási megoldást vállalkozásodban, akkor látogasd meg a MENEDZSELT IRODAI NYOMTATÁS oldalunkat, és írj nekünk, és elmondjuk hogyan tudod megbízhatóbbá tenni az üzemeltetést a nyomtatóbérleti konstrukcióval!

KÉRJ SZAKMAI KONZULTÁCIÓT SZAKÉRTŐINKTŐL!

Szaktanácsadással segítjük infrastruktúrafejlesztési döntéseidet. Informatikus mérnökeink évtizedes tapasztalattal várják elképzeléseidet. Garantáljuk, hogy csak és kizárólag megbízható, élvonalbeli technológiákat javasolunk. Megoldásunkkal Te is költséghatékonyan üzemeltetheted informatikai infrastruktúrád.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK