A hálózat akkor jó, ha észre sem veszik, hogy van

Esettanulmány: XAPT Kft.
Az egyik legtöbbet szidott informatikai elem, amit mindenki egyaránt megérez egy szervezeten belül, ha nem működik megfelelően, a hálózat, amin az eszközök egymással kommunikálnak.

Hálózat optimalizáció és naplózás fejlesztés az XAPT Kft.-nél.

„A legtöbb esetben nem kérünk külsős segítséget, de a napi rutin bizonyítja, hogy érdemes volt, mert számottevő javulást tapasztaltunk minden munkaterületen. Az elérések nem csak biztonságosak, de gyorsabbak is lettek.” Solymosi Ádám – XAPT

A 21. században ez már legtöbb esetben egy vezeték nélküli és egy vezetékes, több szegmensből álló, a legkülönfélébb eszközöket kiszolgáló hálózati együttes, ami zökkenőmentes automatikus kapcsolódást, biztonságos kapcsolatot és a modern eszközökhöz és mai adatmennyiségekhez mérten nagy sebességet jelent. De ez önmagában mit sem ér, ha nem működik rajta tökéletesen az internet és a hálózati analitika is csak a megfigyelhető belépések, mérhető adatáramlás vagy a kiemelt folyamatokról szolgáltat tömérdek mennyiségű adatot.

A teljes kontroll, az egyszerű menedzselhetőség vagy a logikus fejleszthetőség hiánya komoly kihívást jelenthet on-premise vagy hibrid felhő üzleti rendszerek üzemeltetése esetén. Ügyfelünk a modern és tökéletesen működő hálózat kialakítása mellett voksolt és az épület adta, részben örökölt hálózati struktúra újra tervezésére és fejlesztésére kérte fel cégünket.

A pontos cél a saját, egyedi igények szerinti kialakítás volt, így először konzulensünk és a kivitelezési csapat tagjai felmérték az épület adottságait, majd vették sorba az összes kapcsolódási pontot.
A tervezés, ami sok méréssel és teszteléssel járt, munkanapokon, értelemszerűen munkaidőben zajlott, míg a kivitelezés nagyobb, hálózat leállással járó munkafázisait hétvégén végeztük. Az elődjénél magasabb szintű hálózatbiztonság kialakítása és a teljesítmény növekedése megnyerte ügyfelünk tetszését.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK