SSID

Az SSID a Service Set Identifier (szolgáltatáskészlet-azonosító) rövidítése. Laikus kifejezéssel az SSID a Wi-Fi hálózat műszaki neve. Ezt ‘Hálózati azonosítónak’ vagy ‘Hálózatnévnek’ is nevezik. Az eszközök ezt a nevet használják a Wi-Fi-n keresztüli kommunikációhoz. Az eszközök, köztük a mobileszközök és a számítógépek, az útválasztók által sugárzott SSID alapján találják meg és azonosítják a vezeték nélküli hálózatokat.

Az emberek általában akkor találkoznak szolgáltatáskészlet-azonosítóval (SSID), amikor mobileszközt használnak a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozáshoz. Ha például elviszi laptopját egy kávézóba, és megpróbál csatlakozni a helyi Wi-Fi hálózathoz, a képernyőn megjelenik az SSID-k listája. Ez a mobileszköz hatókörén belül található összes hálózat neve. Ki kell választania annak a helyi hálózatnak a nevét, amelyhez csatlakozni kíván, majd be kell írnia a jelszót (ha szükséges) a csatlakozáshoz.

KÖVESS BENNÜNKET!

Ha szeretnél szakmai cikkeket olvasni technológiákról, megoldásainkról, akkor add meg email címed, és levélben értesítünk a következő blogokról.

IRATKOZZ FEL!

Gyere és reggelizz velünk!

A Syswind Kft. a Cisco szakembereinek támogatásával bemutatja, hogyan valósítható meg az IT innováció a dinamikusan fejlődő KKV-k számára.