ACTIVE DIRECTORY AD

Az Active Directory (AD) a Microsoft saját címtárszolgáltatása. Windows Server rendszeren fut, és lehetővé teszi a rendszergazdák számára az engedélyek kezelését és a hálózati erőforrásokhoz való hozzáférést. Az Active Directory az adatokat objektumként tárolja. Az objektum egyetlen elem, például felhasználó, csoport, alkalmazás vagy eszköz.

Az Active Directory leegyszerűsíti a rendszergazdák és a végfelhasználók életét, miközben fokozza a szervezetek biztonságát. Az adminisztrátorok élvezhetik a központosított felhasználó- és jogkezelést, valamint a számítógép- és felhasználói konfigurációk központi vezérlését az AD-csoportházirend szolgáltatáson keresztül.
Az Active Directoryban kétféle csoport létezik: a terjesztési csoportok, ami email terjesztési listák létrehozására szolgál, és a biztonsági csoportok, amik engedélyek hozzárendelésére a megosztott erőforrásokhoz.

KÖVESS BENNÜNKET!

Ha szeretnél szakmai cikkeket olvasni technológiákról, megoldásainkról, akkor add meg email címed, és levélben értesítünk a következő blogokról.

IRATKOZZ FEL!