ZERO TRUST: ADJ BIZTONSÁGOT A HOZZÁFÉRÉSEKHEZ!

Egy új világba léptünk, amely egyre dinamikusabb és összekapcsoltabb. Úgy hívjuk, hogy hiper-konnektált világ, és ezek a kapcsolatok komoly biztonsági kihívásokat támasztanak felénk.
MIRŐL LESZ SZÓ A BLOGBAN?

Zero Trust, felhasználó- és eszközbiztonság, hálózati és felhőbiztonság, alkalmazás- és adatbiztonság

Manapság a szervezeteknek új koncepcióra van szükségük a kockázat csökkentésére – olyanra, amely inkább növelheti az ellenálló képességet, nem pedig akadályozná a működést. A nulla bizalmat alapul vevő biztonsági modell tökéletes módot kínál a hozzáférések biztosítására, és a tapasztaltok is azt mutatják, hogy az innovációra fókuszáló vállalatok készek elfogadni ezt.

A Zero Trust koncepcióra váltás megkezdéséhez az informatikai csapatok, az ügyvitel és az üzleti, illetve logisztikai folyamatokban résztvevő egységek közötti szorosabb technológiai együttműködésre van szükség. A Syswind készen áll arra, hogy támogassa az üzleti vállalkozásokat a biztonság felé vezető úton.

Az általunk ajánlott biztonságos architektúrának az erőssége abban rejlik, hogy képesek vagyunk eszközöket, alkalmazásokat, hálózatokat, adatközpontokat úgy összekapcsolni, hogy amikor Zero Trust hozzáférési házirendeket alkalmazunk, akkor valós környezeti kockázat alapján kerülnek elbírálásra a kapcsolatok. Ráadásul az értékelések, elemzések mind a háttérben történnek, hogy zökkenőmentes hozzáférést biztosítsanak.

Az üzleti stratégiádba és folyamataidba építjük a biztonságot a kiberreziliencia elemeinek segítségével

A szervezetek már egyszerű kibervédelmi megoldások segítségével is Zero Trust koncepciót ágyazhatnak be saját informatikai környezetükbe, megalapozva ezzel a felhasználók, eszközök, alkalmazások, hálózatok és felhők megbízható kapcsolatait.

Nem a felhasználókat frusztráljuk, hanem a támadókat.

A felhasználók számára alig észlelhető módon integráljuk a kibervédelmet. A legmagasabb szintű biztonságot a problémamentes felhasználói élménnyel kombináljuk, így kiküszöböljük a biztonság és a termelékenység közötti kompromisszumot, amely általában gátolja a Zero Trust elfogadását.

Globális házirendeket alkotunk.

Egységes irányelv-életciklus-kezeléssel a felhasználók, hálózatok, eszközök, alkalmazások és felhők között létrehozunk egy összekapcsolt platformot, ami azt jelenti, hogy mindig, mindenhol ugyanazon szabályozás alapján jöhetnek létre kapcsolódások.

Információmegosztás a környezetek között.

A Zero Trust architektúra értelmében egységesítjük a biztonsági láthatóságot az IT-ökoszisztémák és a helyszíni infrastruktúra között. Így az összes környezetre vetülő kockázatok alapján lehet kezelni a biztonsági fenyegetéseket.

A kockázat változásaira azonnal reagáló rendszert valósítunk meg.

Folyamatosan megfigyeljük teljes informatikai környezet azért, hogy képesek legyünk észlelni a rendellenes viselkedési formákat a felhasználók, az alkalmazások terhelése és a hálózat között. Ez nagyban segíti az a célt, hogy azonnali lépésekkel, automatizmusokkal közbeavatkozzunk a rendszerünket érő fenyegetésekkel szemben. Bárhol is legyen az a kapcsolat, ami a rendszerünkhöz kapcsolódik, kivétel nélkül ugyan azon védelmi irányelv alapján legyen kezelve.

Felgyorsítjuk a fenyegetésekre adott válaszokat.

A fenyegetések megjelenése esetén nem csak az a fontos, hogy a teljes szervezeten belül minden kapcsolódást azonos irányelv mentén lehessen kezelni. Az is lényeges, hogy valós, környezeti alapon történjen a kockázat elbírálása, és a lehető leggyorsabban lehessen orvosolni a fennálló problémát, az informatikai csapatok automatizált és összehangolt munkafolyamatai révén.

Leegyszerűsítjük a biztonság kezelését.

Központosított láthatóságot biztosítunk és egyszerű kezelhetőséget és irányítás adunk az integrált és nyitott megoldásokkal, amelyek rugalmasan, skálázhatóan támogatják a meglévő és a jövőbeli informatikai rendszereket.

A Syswind négy fontos kritérium megvalósításával segítheti elő a Zero Trust koncepció kialakítását:

  1. A teljes láthatóság és a globális irányelvek által meghatározott bizalmon alapuló kapcsolatok kialakítása a felhasználók, eszközök és alkalmazások között.

  2. Bizalmon alapuló hozzáférés érvényesítése a legkisebb kiváltság elve alapján a teljes rendszeren belül.

  3. Folyamatos megbízhatósági ellenőrzés alapján a kockázat változásainak követése – az első hozzáférés kiadása után is.

  4. A bizalom változásaira történő azonnali reakció képességének kialakítása a lehetséges incidensek kivizsgálásával és az azokra adott válaszok megszervezésével.

Zero Trust biztonság a többkörnyezetű IT rendszerben

A túl sok szigetmegoldás egyszeri használata korlátozza a Zero Trust képességet, és valójában csak növeli a súrlódást és a bonyolultságot mind a felhasználók, mind az IT admisztrátorok számára. A csak felhőalapú megközelítések pedig nem veszik figyelembe a helyszíni vagy magánhálózatokban elhelyezett kritikus alkalmazásokat. Az igazság az, hogy Zero Trust nem érhető el egyetlen termékkel, de a szigetmegoldások tengere sem jelenthet maximális nyugalmat a biztonság felett.

A kockázatok csökkentésével küzdő szervezetek számára lerövidítjük a Zero Trust architektúra eléréséhez vezető utat, legyen szó a hibrid munka biztonságáról, a felhőkörnyezetek védelméről, az eszközök láthatóságának növeléséről, a hozzáférési élmény javításáról vagy egy auditra történő felkészítésről.

Ügyfeleinknek olyan koncepciót mutatunk, melyben a biztonság folyamatos fejlődését és a zökkenőmentes felhasználói élményt párosítjuk olyan képességekkel, mint az identitásalapú hozzáférés, az egységes hálózati hozzáférés-vezérlés, a mikroszegmentáció, vagy a viselkedésfigyelés. A felhasználók, az eszközök, a hálózatok, a felhők, az alkalmazások és adatok összekapcsolásával olyan globális biztonsági irányelveket valósítunk meg, amik működőképesek és lényegesen egyszerűbben kezelhetők a többkörnyezetű IT infrastruktúrában.

A Zero Trust alapjai

Hogyan valósítjuk meg a Zero Trust koncepciót?

A bizalom a teljes körű védelembevonásával, központosítva kerül megvalósításra

  • a felhasználó- és eszközbiztonság,
  • a hálózati és felhőbiztonság,
  • az alkalmazás- és adatbiztonság


együttes szabályozásával.

A bizalom
megvalósítása

• Felhasználó / eszköz / szolgáltatás azonossága
• Eszköz egészség + kontextus
• Kockázatalapú hitelesítés

A bizalom alapú
hozzáférés kényszerítése

• Mikroszegmentáció
• Egységes hozzáférés-szabályozás
• Legkisebb kiváltság + egyértelmű bizalom

A bizalom
folyamatos ellenőrzése

• A bizalom újraértékelése
• A kompromisszum mutatói
• Viselkedésfigyelés + sebezhetőségkezelés

Válasz a bizalom
változásaira

• Prioritásos incidensreakció
• Képesség az összehangolt kármentesítésre
• Integrált + nyitott munkafolyamatok

ÖSSZEFOGLALÁS

A Zero Trust kiépítése nem megy gombnyomásra, viszont lépésről lépésre haladva könnyen megvalósítható szinte minden üzleti vállalkozásban. A szerepe és a fontossága vitathatatlan, ezért érdemes mielőbb megtenni az első lépéseket. A Syswind tanácsadás keretein belül tudja megadni a segítséget az induláshoz.

KÉRJ SZAKMAI KONZULTÁCIÓT SZAKÉRTŐINKTŐL!

Szaktanácsadással segítjük infrastruktúrafejlesztési döntéseidet. Informatikus mérnökeink évtizedes tapasztalattal várják elképzeléseidet. Garantáljuk, hogy csak és kizárólag megbízható, élvonalbeli technológiákat javasolunk. Megoldásunkkal Te is költséghatékonyan üzemeltetheted informatikai infrastruktúrád.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK