5 OK, HOGY FRISSÍTSD RÉGI TŰZFALAD

A tűzfal. Évtizedek óta biztonsági igásló – megbízható őrszem. Megbízható partner a fenyegetések megakadályozásában. De a hibrid környezetek, ahol a távoli felhasználók bárhonnan hozzáférnek a hálózathoz és az érzékeny adatokhoz, csak még fontosabbá tették a tűzfalat.
MIRŐL LESZ SZÓ A BLOGBAN?

Hálózatbiztonság, adatforgalom-titkosítás, központosított vezérlés

Ebben a fejlődő világban olyan tűzfalra van szükség, amely leegyszerűsíti az adminisztrációt, áttekinthetővé teszi, és harmonizálja a hálózat, a munkaterhelés és az alkalmazások biztonságát a többfelhős környezetekben.

Vegyük sorra, miért lenne érdemes váltanod vagy updatelned

A blog nem csak a Cisco tűzfalakat használóknak szól; bár úgy tűnhet, de nem csak nekik hasznos. A cikk második felében teszünk részletes javaslatokat azok számára is, akik nem használnak profi tűzfalmegoldásokat. A célunk a cikkel, hogy megmutassuk, miért használjanak ők is profi megoldásokat.

Erősítsd meg hibrid munkaerő kiszolgálást!

A munkahely fogalma az elmúlt években sokat fejlődött. Egyre több szervezet hajlik a hibrid munkamodell felé, amely a munkaadók javát szolgálja a működési költségek megtakarításával, miközben az alkalmazottak jobb egyensúlyt teremtenek a munka és a magánélet között. Ez azonban új kihívás elé állítja a szervezeteket: hogyan lehet az alkalmazottakat távolról dolgozni – a kritikus erőforrásokhoz való hozzáféréssel – a kockázat növelése nélkül.

Mit ajánlunk: A Cisco Secure Firewall Threat Defense 7.2-es verziójának és a 3100-as sorozat beépített titkosítási gyorsítójának köszönhetően – amely immár akár 17-szeresére növeli a VPN-teljesítményt – magabiztosan kezelheted a távoli munkát, és biztonságos, dedikált távoli hozzáférést kaphatsz a termelékenység feláldozása nélkül.

Szerezd vissza a láthatóságot a titkosított forgalom felett!

A támadók szeretnek újítani, ez tény. A titkosítás terjedésével a támadók az adatvédelmet hivatott titkosított forgalomban bújnak meg. Ezt a kihívást súlyosbítják az olyan modern protokollok, mint a TLS 1.3 és a QUIC, ugyanis a forgalomnak a visszafejtése túlságosan erőforrás-igényes és nem praktikus.

Mit ajánlunk: A Secure Firewall 7.2-es verziója titkosított láthatósági motort kínál, amely jelentős előnyt biztosít. Képes leszel vele felfedni a fenyegetéseket dekódolás nélkül, és észlelni a rosszindulatú alkalmazásokat, például a Tor böngészőt és a csaló VPN-t, és tűpontosan be tud azonosítani a Shadow IT-t.

Gyors ellenőrzés iparágvezető technológiával

A támadók könyörtelenül kihasználják a sebezhetőségeket, rutinszerűen a legmodernebb technológiákat használva erőforrás-fogyasztó támadásokat hajtanak végre, ami hálózati késést okoz, ezáltal az üzleti folyamatokat is megszakíthatják.

Mit ajánlunk: A Cisco Secure Firewall Snort 3 ellenőrző motorjával háromszor gyorsabban tudsz ellenőrzést végezni. Futtass több biztonsági szabályt, és szerezz mélyebb láthatóságot anélkül, hogy lelassítanád a hálózat működését, amivel akaratlanul, de csökkented a felhasználói teljesítményt.

Valós idejű védelem automatikus frissítésekkel

A fenyegetés vektorai gyorsan változnak. A túlterhelt SecOps csapatok folyamatos harcot vívnak a ransomware támadások, és a rosszindulatú programok ellen. A Cisco Talos, a világ legnagyobb kereskedelmi fenyegetések felderítő csapata folyamatosan elemzi a legújabb globális fenyegetéseket, és rendszeresen kiad új mérséklő technikákat.

Mit ajánlunk: A Firewall Threat Defense és a Talos segítségével automatizálhatod a fenyegetésekre adott válaszokat, és kijavíthatod az ismert sebezhetőségeket, mielőtt azok megjelennének a rendszeredben.

Növeld a hatékonyságot a központosított kezeléssel!

Ebben a dinamikus többfelhős világban olyan tűzfalkezelőre van szüksége, amely kiküszöböli a több környezet kezelésének szükségességét, és eltávolítja a különböző biztonsági eszközök tucatjait.

Mit ajánlunk: A Cisco Secure Firewall Management Center (FMC) segítségével több száz tűzfalat kezelhetsz központosítva, és egyetlen konzolról kaphatsz mélyreható áttekintést a biztonsági eseményekről. A Cisco Defense Orchestratoron keresztül felhőalapú kezelővel csökkentheted a működési költségeket, és növelheti csapatod hatékonyságát. A Firewall Management Center fejlesztései a hálózat működési munkafolyamatainak akár 95%-os csökkentését, a feltörések kockázatának akár 80%-os csökkentését és 195%-os ROI-t biztosítanak.

A 5 pont persze nem elég önmagában. Nem árt, ha rendelkezel például a Cisco Secure Firewall 3100 széria egyikével, mert akkor a javaslatok azonnal megvalósíthatók. Ha nincs, akkor sem kell kétségbe esned, mert van rá számtalan megoldása a Cisconak is. Az egyik a Meraki MX széria, ami a SASE koncepciót valósítja meg az SD-WAN eszközökkel. A másik a Cisco virtuális WAF megoldása, ha felhős vagy hibrid architektúrával rendelkezel. De lehet alternatíva a Palo Alto hardveres vagy virtuális, új generációs tűzfala Panorama kezelővel, és az SD-WAN vagy SASE megoldásai. A lényeg, hogy frissítsd a tűzfal és biztonsági koncepciódat olyan elemekkel, amik a felsorolásban szerepelnek.

  • Gyorsítsd a VPN-t, és hitelesítsd a kapcsolódásokat haladó megoldásokkal! Ne feledd a kapcsolatokban sok tényező szerepet játszik, törekedj arra, hogy ellenőrizni tudd mindegyiket!

  • Láss bele a titkosított forgalomba, és legyél képes kiszűrni a fenyegetéseket! Ha integrálható hálózati analitikával oldod meg, tedd úgy, de mindig tudd, hogy mi történik a titkosított csatornáidban!

  • A Snort 3 elérhető több formában tűzfal nélkül is, de mindenképpen találd meg a neked való, integrálható IPS-t!

  • A kibervédelmi intelligencia megkerülhetetlen, hanem a Talos-t választod, akkor is integrálj a védelmi rendszeredbe friss CVE szolgáltatást!

  • A központosított, egykonzolos kezelés óriási mértékben csökkenti a felügyleti munkaórák számát, a felhővezérelt architektúra biztosította automatikus orkesztráció és frissítés pedig töredékére csökkenti az üzemeltetési igényeket. Számtalan helyen bizonyította már, ha spórolni akarsz a költségvetésedben, ez az a pont, amivel sokat lehet!

ÖSSZEFOGLALÁS

Ha elfogadod a tanácsainkat, ajánlásainkat, akkor könnyedén megvalósíthatsz egy olyan kibervédelmi alaptételt, amit például az informatikai adatbiztosítás megkövetel, és egy biztonsági audit során sem kell szégyenkezned. De ne feledd, ez csak a tűzfal! A kiberrezilienca kialakításhoz még kellenek további masszív lépések, de a tűzfal update sokat segíthet a helyzet javításán.

KÉRJ SZAKMAI KONZULTÁCIÓT SZAKÉRTŐINKTŐL!

Szaktanácsadással segítjük infrastruktúrafejlesztési döntéseidet. Informatikus mérnökeink évtizedes tapasztalattal várják elképzeléseidet. Garantáljuk, hogy csak és kizárólag megbízható, élvonalbeli technológiákat javasolunk. Megoldásunkkal Te is költséghatékonyan üzemeltetheted informatikai infrastruktúrád.

OLVASS TOVÁBB!

SZAKMAI BLOGUNK

Gyere és reggelizz velünk!

A Syswind Kft. a Cisco szakembereinek támogatásával bemutatja, hogyan valósítható meg az IT innováció a dinamikusan fejlődő KKV-k számára.